Saturday , May 18 2024
Noutati

Asfaltare Curti

Ce sa aleaga proprietarii dintre asfaltare curti si betonare curti?

Exista persoane care nu stiu ce sa aleaga dintre asfaltare curti si betonare curti. Pe de o parte, stim cu totii ca mult mai frecvent sunt intalnite curtile betonate decat cele asfaltate.

Exista multe avantaje care sunt asociate cu o curte betonata. Pe de alta parte insa, exista din ce in ce mai multe persoane care nici macar nu iau betonul sau pavajul in considerare. Aceste persoane isi doresc sa aiba neaparat curtile asfaltate.

Acest articol va prezinta informatii atat despre asfaltarea curtilor cat si despre betonarea acestora. In acest fel, este mai usor sa intelegeti care optiune vi se potriveste mai bine.

Asfaltare curti: Avantaje si dezavantaje

La fel ca atunci cand vine vorba despre betonarea sau despre pavarea curtilor, si cand discutam despre asfaltare, exista atat avantaje cat si dezavantaje. Asfaltul este un amestec de nisip, pietris si bitum. Bitumul este utilizat in acest context ca liant care tine legate cele doua agregate (pietris si nisip).

Aceste componente sunt incalzite si amestecate impreuna in proportii exacte pentru a crea echilibrul si consistenta potrivite. Se adauga la o baza pregatita sau la un substrat cat timp este inca fierbinte.

Dupa aceasta, amestecul se raceste si se intareste rapid si puteti conduce sau parca pe el de obicei in 24 de ore. Daca va asfaltati curtea, in 24 de ore sau chiar mai putin, va puteti parca masina in curte fara probleme.

Unul dintre avantajele asfaltului il reprezinta timpul de instalare. Dupa cum tocmai am mentionat, asfaltul se raceste si se intareste rapid si veti putea conduce si parca pe suprafata asfaltata in aproximativ 24 de ore.

Nu putem discuta despre avantajele asfaltului fara sa aducem in discutie usurinta in intretinere. Se stie ca intretinerea asfaltului este mult mai usoara decat intretinerea betonului. Puteti etansa acoperirea, puteti sa va ocupati de repararea fisurilor si multe altele.

Asfaltare CurtiFlexibilitatea este de asemenea un avantaj major al asfaltarii curtilor. Asfaltul este proiectat sa se micsoreze si sa se extinda, astfel incat este mai putin afectat de presiunea extrema, temperatura sau miscarea suprafetei.

Chiar si costurile sunt avantajoase, pentru ca pe termen lung asfaltul nu este la fel de scump de intretinut precum betonul. Si din acest punct de vedere, merita luat in considerare.

In ceea ce priveste dezavantajele, am putea mentiona faptul ca atunci cand apar fisuri ale asfaltului, poate fi nevoie de ajutorul unei firme de specialitate pentru remedierea problemei.

De asemenea, tot la capitolul dezavantaje, mentionam ca asfaltul tinde sa aiba un miros de petrol vara cand este foarte cald afara, acest lucru datorandu-se bitumului din compozitia asfaltului.

Avantajele si dezavantajele betonului

Acum ca am discutat despre asfaltare curti, despre avantaje si dezavantaje, mergem mai departe si discutam despre beton. Acesta este un amestec de pietris cu apa si cu ciment, turnat peste suprafata terenului care este pregatita corespunzator pentru betonare.

La fel cum asfaltul are multe avantaje, si betonul are avantajele sale. Durata de viata este unul dintre cele mai importante avantaje ale sale. Se spune ca o curte betonata poate dura pana la 30 de ani fara probleme.

In plus, suprafetele din beton nu numai ca dureaza mult timp, dar necesita si o intretinere mai putin regulata pentru a le mentine in forma maxima. Acesta este unul dintre motivele datorita carora, betonul este atat de popular si in zilee noastre.

Asa cum exista avantaje asociate cu betonul, exista si dezavantaje. Timpul de instalare este unul dintre acestea. Desi puteti conduce si parca pe o alee asfaltata in aproximativ 24 de ore, va trebui sa asteptati aproximativ 7 zile pentru ca o alee de beton sa se usuce si sa se intareasca.

Betonul nu este un material foarte flexibil. Din acest motiv, se poate crapa in conditii precum presiune extrema, temperatura extrema sau miscarea suprafetei.

Avantajul este insa ca, daca doriti sa efectuati o reparatie, nu aveti neaparat nevoie de profesionisti. Puteti sa va ocupati si pe cont propriu de repararea crapaturilor.

Concluzie

A alege intre asfaltare curti si betonarea acestora poate fi o misiune dificila. Fiecare poate decide ce considera de cuviinta. Atat betonul cat si asfaltul au atat avantaje cat si dezavantaje.

Citeste si...

Pergola Tip Veranda Brasov

Pergola Tip Veranda Brasov

De ce este utila o pergola tip veranda Brasov? O pergola tip veranda Brasov este …