Sunday , April 21 2024
Noutati

Lotiune Spalare

Este importanta o lotiune spalare in domeniul medical?

Adesea, atunci cand vine vorba despre lotiune spalare, ne gandim la lotiunile pentru spalarea si curatarea tenului. Exista insa si alte tipuri de lotiuni, iar unul dintre acestea este necesar pentru curatarea instrumentarului medical. Despre acest tip de lotiune vom discuta in randurile de mai jos, iar informatiile pe care le veti putea descoperi, cu siguranta sunt mult mai interesante decat v-ati putea gandi.

De ce se foloseste o lotiune spalare in domeniul medical?

Personalul medical care foloseste diverse instrumente si dispozitive medicale, este supus unei presiuni suficiente pentru a obtine rezultate excelente.

Totodata, este supus unei presiuni si pentru a mentine programul chirurgical pe drumul cel bun in zilele pline de cazuri, de dimineata devreme pana dupa-amiaza tarziu.

Pe langa toate acestea, se asteapta ca acesti profesionisti sa aiba grija de instrumentele noi si costisitoare, utilizate in timpul procedurilor. Procedurile medicale devin din ce in ce mai complexe in fiecare an.

Grija pentru instrumente si pentru curatarea acestora este una fireasca, iar pentru a avea mereu instrumentele curate si pregatite de utilizare, pot fi necesare diverse produse.

Lotiune SpalareVestea buna este ca tratarea instrumentelor pentru a le mentine umede pana cand ajung la sterilizare se poate face in cateva minute si creste efectiv eficienta generala. De asemenea, este important sa retineti ca vorbim despre ingrijirea instrumentelor, nu de curatare. Lotiunea de curatare poate fi utilizata pentru a curata si pentru a mentine umede instrumentele.

Ingrijirea constanta a instrumentelor

Tratarea instrumentelor cu lotiune spalare in sala de tratament sau in sala de operatie imediat dupa ce sunt utilizate asigura ca procesul de curatare in departamentul de procesare sterila este cat se poate de usor si eficient.

Un membru al echipei chirurgicale ar trebui sa foloseasca un tampon de tifon pentru a sterge instrumentele murdare cu apa sterila sau lotiune curatare de fiecare data cand sunt predate inapoi de catre chirurg.

Pe langa faptul ca o lotiune spalare este necesara pentru ingrijirea instrumentelor, ajuta si procedura sa se desfasoare fara probleme, deoarece chirurgii apreciaza sa li se inmaneze o pereche de foarfece fara sange in momentul in care au nevoie.

Un amanunt important este ca solutia salina nu ar trebui sa fie niciodata folosita pentru a sterge instrumentele. Degradeaza otelul inoxidabil in timp si, ca si sangele, poate manca prin stratul superior de pasivare pentru a provoca samburi.

In cazul in care este nevoie de curatarea mai multor instrumente, se poate folosi un suport Mayo drapat cu un lighean cu apa sau lotiune spalare, si tampoane de tifon.

Cand vi se inmaneaza un instrument, pur si simplu intoarceti-va la masa, stergeti instrumentul si intoarceti-l acolo unde a fost pastrat pana cand este nevoie din nou.

Daca aveti insa un spatiu limitat pentru a va deplasa, desenati un patrat pe masa din spate cu un marker si etichetati-l „apa pentru curatare”. Puneti un lighean plastic si tampoane de tifon in zona.

Este important sa va asigurati ca instrumentele curate si care nu au fost folosite nu sunt amestecate cu cele deja utilizate.

In plus…

La sfarsitul procedurii, asistentul chirurgical, tehnicianul chirurgical sau asistenta care a sters instrumentele in timpul procedurii, le sterge din nou. Va folosi aceiasi lotiune spalare instrumente si acelasi tifon.

Apoi, va pune instrumentele intr-o tava chirurgicala, sau intr-o cutie de risc biologic sau in orice container este folosit pentru a transporta instrumentele la departamentul de procesare sterila.

Nu exista multe cerinte pentru tipul de containere de utilizat. Ar trebui sa fie suficient de mari si suficient de inalte pentru ca instrumentele sa incapa complet. De asemenea, ar trebui sa fie rezistente la perforare si sa fie aplicate cu o eticheta de pericol biologic daca sunt transportate printr-un hol comun.

Instrumentele murdare trebuie pulverizate cu un gel de pretratare sau cu o lotiune spalare inainte de transportul la procesare sterila. Desi se prefera gelul de transport, utilizarea unui prosop umed pentru a acoperi instrumentele este o practica acceptata.

Concluzie

Cand vine vorba despre instrumentele medicale folosite in cadrul unei proceduri (chirurgicale) si nu numai, este necesar sa fie curate. Pentru curatarea acestora poate fi utilizata o lotiune spalare instrumentar medical.

Citeste si...

Asfaltare Curti

Asfaltare Curti

Ce sa aleaga proprietarii dintre asfaltare curti si betonare curti? Exista persoane care nu stiu …