Saturday , May 18 2024
Noutati

Biserica Fortificata Prejmer

Pentru cine este recomandata o vizita la Biserica fortificata Prejmer?

Stiati ca Biserica fortificata Prejmer reprezinta unul dintre obiectivele turistice importante ale regiunii Transilvaniei. In fiecare zi, sute de persoane din toata Romania aleg sa viziteze acest obiectiv turistic.

Dar care sa fie oare motivele datorita carora multe persoane se orienteaza spre acest loc? Ce exista atat de special in acest loc, si de ce multi oameni se orienteaza spre aceasta biserica? Care este programul de vizitare, dar si alte informatii foarte utile va sunt prezentate in randurile de mai jos.

Biserica fortificata Prejmer: Generalitati

Asadar, sa discutam pe scurt despre aceasta biserica foarte cunoscuta. Veti descoperi doar lucruri interesante! Din acest motiv, este recomandat sa cititi cu mare atentie pana la final.

Biserica Fortificata PrejmerEi bine, sa incepem cu inceputl! In cazul in care nu stitati, Biserica fortificata Prejmer se afla in Transilvania. Mai simplu spus, se afla in judetul Brasov, iar distanta fata de frumosul oras trasilvanean este de mai putin un sfert de ora.

Sau mai simplu spus, comuna Prejmer se afla la doar 15 kilometri de Brasov. Deci, pentru locuitorii orasului, o vizita aici ar fi ideala la sfarsit de saptamana. Poate fi locul in care sa se relaxeze si sa uite de griji.

Biserica a fost gandita iar primii pasi au fost facuti de catre Cavalerii Teutoni in acest sens. Ei au inceput constructia bisericii in anul 1218. Nu au apucat sa o construiasca in totalitate, dar de acest lucru s-au ocupat cistercienii.

Foarte important de mentionat este faptul ca acest obiectiv turistic este unul foarte special. Mai exact, este singurul obiectiv turistic din Romania care se poate mandri cu o clasare in faimosul Ghid Michelin. Practic, biserica respectiva are recompensata cu trei astfel de stele (3 stele Michelin).

Nu trebuie sa uitam nici de faptul ca inca din anul 1999, biserica a fost inclusa in Patrimoniul UNESCO. Deci, exista cateva lucruri interesante de adus in discutie cand vine vorba despre Biserica fortificata Prejmer.

Program de vizita

Dupa cum se poate vedea, exista multe avantaje pe care aceasta Biserica fortificata Prejmer le are. De aceea, atrage persoanele de toate varstele si din toate colturile Romaniei sau din strainatate.

In ceea ce priveste programul de vizita, acesta poate fi de vara sau de iarna. Facem insa o mica paranteza si mentionam ca intre programul de vara si cel de iarna exista mici diferente.

De exemplu, programul de vara incepe in data de 01.04., si se termina in data de 31.04. Acesta este un program valabil, insa exista si zile in care programul difera. Este vorba despre zilele de duminica, atunci cand se poate vizita locul de la ora 11:00 dimineata, pana la ora 18:00.

De luni si pana sambata insa, se poate vizita Biserca intre orele 09:00 si 18:00. Iarna in schimb, incepe programul de luni pana sambata, intre orele 09:00 si 16:00. Acest sezon dureaza de la 01.11 si dureaza pana la data de 31.03.

Indifernet de sezonul in care doriti sa ajungeti la Biserica Fortificata din Prejmer, merita sa o vizitati cel putin odata in viata. Motivele le-ati gasit in introducerea articolului (v-am prezentat doar o mica lista a avajtaielor si a dezavantajelor.

Asadar, acestea sunt in mare parte, cele mai iportante avantaje ale acestui obiectiv turistic din Romania. Cu siguranta trebuie sa il vizitati cat mai repede posibil.