Sunday , April 21 2024
Noutati

Radiologie Brasov

Ce rol au razele X de la cabinetele de radiologie Brasov?

Daca ati fost cel putin odata intr-un cabinet de radiologie Brasov, atunci in mod evident stiti ce sunt razele X. Daca nu, acest articol este perfect pentru dvs. Puteti descoperi cele mai importante informatii cu privire la aceste raze. Aflati ce sunt acestea, ce rol au ele si multe alte informatii foarte interesante.

Razele X de la cabinetele de radiologie Brasov

Razele X sunt tipuri de radiatii electromagnetice. Cel mai probabil, sunt cele mai cunoscute pentru capacitatea lor de a vedea prin pielea unei persoane. Au in plus capacitatea de a dezvalui imagini ale oaselor de sub piele.

Progresele tehnologice au condus la raze X mai puternice si mai concentrate, precum si la aplicatii tot mai mari ale acestor unde luminoase. Sunt astfel folosite de la imagistica celulelor biologice mici si componentele structurale ale materialelor precum cimentul pana la uciderea celulelor canceroase.

Razele X sunt clasificate in general in raze X moi si raze X dure. In plus, razele X moi au lungimi de unda relativ scurte de aproximativ 10 nanometri si astfel se incadreaza in intervalul spectrului electromagnetic (EM) dintre lumina ultravioleta (UV) si razele gamma.

Razele X dure de ca cabinetele de radiologie Brasov au lungimi de unda de aproximativ 100 de picometru. Aceste unde electromagnetice ocupa aceeasi regiune a spectrului EM ca si razele gamma. Singura diferenta dintre ele este sursa lor.

Razele X sunt produse prin accelerarea electronilor, in timp ce razele gamma sunt produse de nucleele atomice intr-una din cele patru reactii nucleare.

Terapia cu raze X

Radiologie BrasovRadioterapia foloseste radiatii de inalta energie pentru a ucide celulele canceroase prin deteriorarea ADN-ului acestora. Deoarece tratamentul poate afecta si celulele normale, Institutul National al Cancerului recomanda ca tratamentul sa fie planificat cu atentie pentru a minimiza efectele secundare.

Pregatirea pentru vizita la radiologie

Acum ca ati aflat detalii despre razele X de la cabinetele de radiologie, va intrebati probabil cum trebuie sa va pregatiti. Ei bine, nu este neaparat nevoie de o pregatire speciala inainte de o investigatie cu raze X.

Trebuie doar ca in timpul procedurii sa nu purtati bijuterii. De asemenea, purtati imbracaminte care sa nu aiba fermoar sau chiar si naturi metalici. Este foarte important acest lucru pentru ca metalele pot interfera cu rezultatele procedurii.

Citeste si...

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov

Cabinet Dentar Brasov Un Cabinet Dentar Barsov este ideal pentru voi. Acesta va va pune …