Wednesday , February 21 2024
Noutati

Robineti Industriali

Robineti Industriali

In industria grea sunt utilizate mai multe categorii de Robineti Industriali. Cei mai folositi sunt: robinetii cu bila, robinetii cu burduf, robinetii cu clapeta, robinetii de inchidere, robinetii de retinere, robinetii forjati. Acesti robineti industriali pot fi regasiti in mai multe tipuri de industrii. Se folosesc pentru instalatii de incalzire, ventilatie si aer conditionat. In industria mineritului se folosesc robineti. In industria chimica si petrochimica sunt necesari si utili robinetii industriali. Instalatiile sanitare si impotriva incendiilor presupun utilizarea anumitor tipuri de robineti specifici. Sistemele de tratament si de distributie a apei sunt conditionate de existenta robinetilor. Calitatea robinetilor trebuie sa fie una superioara.

Robineti Industriali

Pentru a functiona la parametri normali acesti Robineti Industriali trebuie sa indeplineasca niste conditii. Aceste conditii difera in functie de tipurile de robineti. Un prim criteriu este temperatura de functionare. Si presiunea de functionare este importanta. Conexiunea, de regula, se face cu flanse standard. Etanseitatea este, de asemenea, importanta. Filtrele sunt parte componenta a robinetilor industriali.

Filtrele au o utilizare la scara larga in ceea ce priveste filtrarea materiilor straine sau a substantelor solide prezente in conducte. Echipamentele trebuie protejate, in mod obligatoriu, impotriva unei functionari deficitare. Trebuie avut in vedere sa nu se deterioreze tubulatura.

Robineti IndustrialiClapetele de sens se folosesc in special pentru aplicatiile pentru lichide, aburi sau gaze. In locul acestora ar fi utilizate niste structuri mult mai complexe. Au rolul de a facilita intregul proces tehnologic. Au avantajul de a ameliora siguranta proceselor. Timpul redus in care sunt instalate aceste clapete este un avantaj. Sunt utilizate cel mai frecvent in industria lemnului, a hartiei si in industria textila.

Robineti Industriali

In categoria armaturilor cel mai important rol in au Robineti Industriali. Acestia au dimensiuni diferite. Robinetii nu au aceeasi greutate. Conteaza foarte mult aliajul din care sunt compusi. Robinetii functioneaza la o anumita temperatura, prevazuta in fisa tehnica a produsului. Trebuie masurata si presiunea, deoarece aceasta poate fi diferita. Diferitele tipuri de robineti au diferite tipuri de design. Robinetii industriali sunt fabricati atat in tara cat si in strainatate. Potentialii cumparatori pot cere oferte de la societatile comerciale cu profil tehnologic.